Retrorondes ken je waarschijnlijk al vanuit het buitenland. Zeer bekend zijn de Retroronde van Vlaanderen en l’Eroica. Maar ook Noord-Brabant krijgt nu haar eigen retroronde. In het Brabantse gehucht Keent wordt op 1 september om 15:00 uur de Ronde van Keent verreden.

Buiscommandeurs, toeclips, worsthelmen en wollen truien. Het hoort er allemaal bij en als je deel wil nemen naar de Ronde van Keent ben je zelfs verplicht om te verschijnen op een racefiets met buiscommandeurs en zonder clickpedalen. Het ludieke karakter van deze ronde wordt nog eens ondersteund door het feit dat het de heren verboden is hun benen te scheren voor de wedstrijd.

Keent is een buurtschap tussen Ravenstein en Grave met slechts 72 inwoners. Tijdens de Ronde van Keent zal dit aantal minimaal verdubbelen. De start vind om 15:00 plaats op de Oude Maasweg en vervolgens zullen de deelnemers 20 rondjes van 2,5 kilometer rijden. De winnaar gaat naar huis met eeuwige roem.

Wil je meedoen aan de Ronde van Keent of wil je alleen gaan kijken? Ga dan snel naar de Facebookpagina van de Ronde van Keent voor meer informatie.

Meer lezen: