Terwijl de mussen van het dak vriezen en er weer volop gehoopt wordt op een elfstedentocht komt de Amstel Gold Race met nieuws. Vanaf 12 december is het parcours van de race permanent voorzien van bewegwijzering. Op drie beklimmingen op de route vinden tijdmetingen plaats. De provincie Limburg draagt 100.000 euro bij aan de realisatie van het project ´365 dagen Amstel Gold Race’.

Permanente bewegwijzering

Op 14 december zal de route door Zuid-Limburgse heuvellandschap feestelijk geopend worden in het bijzijn van Franck Schleck. Deze bewegwijzering geeft recreatieve toerfietsers de kans in alle rust en op hun eigen tempo te rijden. Op verschillende beklimmingen zullen door middel van het Mylaps-systeem tijdmetingen plaatsvinden. Deze manier van permanente tijdmeting is uniek in de wereld. Metingen zullen plaatsvinden op de beklimming van de Geulhemmerberg, de Adsteeg, de Bemelerberg, de Cauberg en de Huls. Daarnaast worden op de hellingen de Loorberg en de Camerig tijdsregistratiesystemen zonder display geplaatst. Doormiddel van een fietschip kunnen de tijden naderhand op een speciale website afgelezen worden. Op de rest van het parcours zullen de tijden niet bijgehouden worden.

winnaar Amstel Gold Race 2010

Amstel Gold Race in Worldtour

De daadwerkelijke Amstel Gold Race zal dit jaar plaatsvinden op 17 April. De zaterdag ervoor kunnen toerfietsers zich uitleven op het parcours. Wie mee wil doen moet echter snel zijn, alle 15.000 plaatsen waren vorig jaar in 38 minuten vergeven. Tijdens de toertocht zal er wel een tijdmeting over het gehele parcours plaatsvinden.

Toerversie

De toerversie van de Amstel Gold Race staat ook op mijn programma voor 2011. In tegenstelling tot mijn eerdere bezoek aan Zuid Limburg ga ik dan wel de Cauberg op. Mocht het met mijn inschrijving niet goedkomen dan kan ik altijd nog op een andere dag gaan.

Meer lezen over de Amstel Gold Race: