Het aanbod aan fietsapplicaties voor Android is gigantisch. De ene app is beter dan de andere en daarom heb ik 5 hele goede applicatie op een rij gezet.

Fietstijden.nl

De applicatie is wat beperkter dan de website maar heeft wel een groot voordeel. In plaatst van dat je alles zelf in moet voeren meet de applicatie je snelheid, afstand, tijd en route zelf door middel van GPS.
De op de website fietstijden.nl kunnen fietsers kun tijden, afstanden, routes en nog veel meer statistieken vastleggen. Dat is makkelijker voor de sportieve fietser die graag inzicht heeft in zijn trainings- en wedstrijdtijden. Daarnaast is bij te houden op welk materiaal de trainingstijd behaald is en hoe het staat met de gezondheid.

RaboCycling

De grootste en best presterende wielerploeg van Nederland kan natuurlijk geen eigen applicatie ontberen. De RaboCycling app biedt een overzicht van de prestaties van zowel de Worldtour als de Pro Continental ploeg. Daarnaast zijn de video’s en berichten van Rabosport.nl ook terug te vinden in de app onder het tabblad ‘Media’.

Roadcycling Cycling

Roadcycling Cycling App downloaden voor Android Roadcycling is de enige Engelstalige applicatie uit dit overzicht. Dit betekend echter wel dat het een musthave app is. Je kunt het laatste nieuws via de applicatie lezen en geeft de Android applicatie toegang tot het forum. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om je trainingdagboek bij te houden.

 

 

Bikenode

Bikenode download voor AndroidBikenode is een app voor toerfietsers die gebruikmaken van het knooppuntennetwerk. Helaas doet deze applicatie niets meer dan op een kaart een overzicht geven van alle fietsknooppunten en tussenliggende routes in Nederland en Vlaanderen. Het uitstippelen van een route die vervolgens tijdens het fietsen gevolgd kan worden is niet mogelijk. In mijn ogen een gemiste kans, wellicht dat een update in de toekomst deze functie wel toevoegt.

Wielerland

Download Wielerland Applicatie voor Android Ook de website Wielerland heeft een eigen applicatie. Deze website biedt dagelijks wielernieuws met betrekking tot alle facetten van het wielrennen en mountainbiken. De applicatie van Wielerland biedt dezelfde mogelijkheden. Velen noemen het feit dat de applicatie veel oud nieuws laat zien als een nadeel.

 

 

 

Meer Android applicaties: