Met deze Kortingscode van Pharos Reizen boek je voordelig een vliegvakantie naar een zonnig oord. Een blik op de website van de reismaatschappij laat zien dat je met Pharos Reizen naar alle populaire zonbestemmingen vliegt. Zwemmen, zonnen en cocktails drinken gaat daar perfect, maar als fietser vraag je je af of je daar ook een beetje  kan fietsen.

Spanje & Portugal

Het zal je verbazen, maar op veel zonbestemmingen is fietsen heel goed mogelijk. Het hangt er echter wel vanaf waar je naar op zoek bent. Ben je een echte klimmer en is geen weggetje jou te steil? Boek dan een reisje naar Spanje of Portugal en bedwing de bergen van het Iberisch schiereiland. Ruim de helft van Spanje en Portugal bestaat uit bergen of bergachtig gebied en hoogvlaktes. In het noorden van Spanje liggen de Pyreneeën. Hoewel je aan de Franse kant van deze bergketen meer wegen vindt, zijn die in Spanje vaak rustiger. Geen overbodige luxe, in een steile afdaling.

Istanbul

FietsenPrinseneilandenIstanbul is ook een populaire bestemming van Pharos Reizen. Hoewel de stad erg zijn best doet om fietsvriendelijk te zijn, gaat dat nog niet altijd soepel. Een helm en een paar goede remmen zijn geen overbodige luxe. Geen zin om driftige taxichauffeurs en andere zondagsrijders te ontwijken? Neem vanuit de stad de veerboot naar de Prinseneilanden. Deze eilandengroep is al sinds 1928 autovrij, dus fietsen is hier geen probleem. Büyükada, het grootste eiland, en Heybeliada zijn heuvelachtig, groen en goed te doen in een dag. Bovendien zijn overal op deze eilanden fietsen (grotendeels mountainbikes) te huur voor een klein prijsje.

Noord-Afrika

Steek je bij Spanje het water over, dan kom je in Noord-Afrika terecht. Ook hier kun je heel goed fietsen. In Marokko bijvoorbeeld. Zorg voor een stevige fiets, met je lichtgewicht racefiets kom je hier niet ver, en voor up-to-date GPS. Marokko is grotendeels vlak en hier en daar tref je zelfs een heus fietspad aan. Ook voor Tunesië is een stevige fiets een echte must. Vooral in het voorjaar is het land prachtig en heerlijk om te fietsen. In maart is het al ruim 20 graden! Hou wel rekening met zandstormen. En, ook in Egypte is fietsen mogelijk. Vooral langs de Westelijke Nijloever krijg je een prachtig beeld van het dagelijks leven en fiets je rustig over geasfalteerde wegen. Echte die-hards fietsen vanaf Caïro naar de westelijke woestijnroute. Hier fiets je langs de oases in de woestijn, een bijzondere ervaring voor liefhebbers!

Kortom, je hebt als actieve vakantieganger geen excuus meer om dit jaar niet mee te gaan naar Tunesië, Portugal of Turkije. Helm mee en het strand afwisselen met lekker fietsen!