De tijd om te trainen is aangebroken en daarom zit ik weer minimaal ieder weekend op de fiets. Maar trainen is niet genoeg een goede mentale voorbereiding en een parcoursverkenning op papier zijn ook erg belangrijk. Om te weten waar de zwaartepunten liggen en wat ik kan verwachten zal ik nu dieper ingaan op de 150 kilometer versie van de Amstel Gold Race.

Alle routes van de tourversie van de Amstel Gold Race starten in Valkenburg aan de Prins Berhardlaan. De 150 kilometer leid vervolgens via de het tegen de noordkant van Valkenburg gelegen Broekhem richting Maastricht. De rest van de route is hieronder te vinden.

Rondstruinend om internet vond ik verschillenden verhalen over de zwaartepunten van de Amstel Gold Race. Ik heb veel gelezen over het groot aantal bochten in het parcours. Het vele draaien en keren zou de race erg zwaar maken. Ikzelf kijk ook erg op tegen de verschillende beklimmingen. Ik denk dat ik het daar zwaarder mee ga krijgen als met de vele bochten.

Hoogteprofielen(met dank aan klimmen in Limburg)