Afgelopen week maakte koersdirecteur Leo van Vliet bekend welke vier ploegen een wildcard krijgen voor de Amstel Gold Race. Skill-Shimano, Topsport Vlaanderen, Verandas Willems en Landbouwkrediet hebben al een wildcard in bezit. Volgende week zal de organisatie nog twee wildcards vergeven. Wie zullen de gelukkigen zijn?

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft nog de keuze uit 19 Pro Continental teams. Welke ploegen maken een kans en steken uit boven de rest. Ik verwacht dat de organisatie kiest voor de ploegen die net naast een Worldtour licentie grepen. Een rondgang over het internet levert verschillende discussies over dit onderwerp op en verschillende teams komen al voorbij als grote kanshebber. In de reacties op het bericht op Wielerland.nl wordt de ploeg van Farnese Vini – Neri Sottoli meerdere keren genoemd.

Ikzelf zie de Spaanse ploeg Geox-TMC als kanshebber. Deze ploeg heeft met Carlos Sastre en Dennis Menchov twee renners die thuishoren in enkele grote koers.  Misschien niet erg aanvallende renners maar wel renners die aan het einde voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg greep net naast een Worldtour licentie en moet dit jaar ook de Tour de France missen. Alle wildcards voor de Tour gingen naar Franse ploegen.

Meer lezen: