Nog minder dan een maand en dan starten de profs op zondag in Maastricht. Niet alleen de toertocht komst steeds dichterbij, maar ook de profkoers. Verschillende profs hebben al aangegeven hun pijlen te richten op een overwinning in de Amstel Gold Race.

Vandaag werd via verschillende kanalen bekend dat Robert Geesink zich in het voorjaar wil richten op het winnen van de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daarin krijg hij concurrentie van Fabian Cancellara. De Zwitserse renner in dienst van team Leopard gaf eerder al aan zicht te richten op een winst in de Amstel Gold Race. Ook de Rus Sergey Ivanov heeft zijn zinnen gezet op winst in de Amstel Gold Race. De renner van Katusha won in 2009 al eerder de Zuid-Limburgse heuvelklassieker.

Naast de renners die expliciet hebben aangegeven te willen winnen in de Amstel Gold Race zijn er nog genoeg andere renners die een goede kans maken op winst. Zij hebben dat echter nog niet zo specifiek uitgesproken, maar maken zeker een kans op het erepodium.

Vlijmenaar Lars Boom heeft in eerdere klassiekers al laten zien gemaakt te zijn voor het heuvelwerk. In Quatar liet hij zien goed in vorm te zijn door zelfs Fabian Cancellara voorbij te rijden. Als de renner van de Rabobank de ruimte krijgt maakt hij kans op een mooie eindpositie. De Belg Phillipe Gilbert won vorige jaar de Amstel Gold Race en maakt ook dit jaar een goed kans. In dit voorjaar heeft hij nog niet veel laten zien. Alleen in Milaan – San Remo behaalde hij een derde positie. Het is dus nog even afwachten wat Gilbert op 17 april gaat doen.

Natuurlijk valt er nog genoeg te speculeren en er zijn nog genoeg renners is verrassend uit de hoek kunnen komen. Het staat jullie natuurlijk vrij hieronder verder te discussiëren over welke renners er kans maken in de Amstel Gold Race.

Meer lezen: