Tot voor afgelopen zaterdag fietste ik met een pilotenbril tegen de zon en het zand. Door als mijn zweet begon het metale ding groen uit te slaan en dus werd het tijd voor een nieuwe.

Na een korte zoektocht kwam ik uit bij de Agu Takatsu. Daarbij speelde vooral de prijs en het design een grote rol.

Design
De Agu Takatsu is een basic model sportbril en wordt geleverd in verschillende kleuren. Ik ben ze tegengekomen in de kleuren zwart, grijs, carbon en rood. Het montuur is simpel en erg licht. De pootjes zitten stevig vast en draaien niet al te licht. Het gebruikte kunststof voelt erg degelijk aan. De meegeleverde glazen worden bevestigd door middel van een kliksysteem wat in het begin enig gefriemel vereist. Als de glazen er eenmaal een paar keer in en uit zijn geweest gaat het bijzonder soepel.

Prijs
De laagste prijs op het moment van publicatie is 29,95 euro inclusief verzendkosten(www.seeyourheartbeat.com). Ik vind dat een prima prijs voor dit product. Verder lopen de prijzen op internet erg uiteen.

Verpakking
Deze sportbril wordt geleverd in een grijs met zwart doosje met venster. In dat doosje zit je bril zelf met zwart zonnebrilglazen. Verder zit er in de verpakking een set oranje en witte glazen. Om de boel op te bergen is er ook nog een zakje en tot slot een korte handleiding voor het verwisselen van de glazen. Deze handleiding is erg korte maar bijzonder duidelijk.

Draagcomfort
Door zijn lage gewicht zit deze sportbril heerlijk. Je voelt haast niet dat je hem op hebt en leidt dus niet af van je doel; presteren. Verder gaat de bril tijdens lange tochten niet irriteren rond de neus en oren.

Conclusie
De Agu Takatsu is een leuke basic sportbril tegen een aantrekkelijke prijs. Design is erg aan smaak en mode onderhevig maar gelukkig is deze bril verkrijgbaar in verschillende kleuren.