Juni 2014 is nog heel erg ver weg, dacht ik. Maar dat viel toch hard tegen toen ik afgelopen zaterdagochtend achter mijn computer kroop om de datum van Alpe d’HuZes 2014 op te zoeken.Via Google kwam ik al snel uit op de eerste Facebookpagina’s en weblogs van mensen die al druk aan het trainen en werven zijn voor Alpe d’HuZes 2014. Facebookpagina’s met een flink aantal likes en een hoge positie in Google. Ik schrok een beetje van het enthousiasme van deze mensen en besefte me dat het voor mij ook tijd werd voor actie.

Ik ben dan wel al weer druk aan het trainen en diep in mijn achterhoofd begon ik al te denken aan dit evenement.  Maar echt actief op het gebied van sponsoring was ik tot nog toe nog niet geweest.

Vervolgens ben ik gaan lezen op de officiële website van Alpe d’HuZes. Een website vol prachtige verhalen en een hele berg informatie over de inschrijving, voorbereiding en deelname.

Ondertussen had ik ook nog een tabblad met Youtube openstaan zodat ik ondertussen prachtige video’s over de voorgaande edities van Alpe d’HuZes kon bekijken. Een van die video’s is bij me blijven hangen:

Tijdens het lezen van het inschrijvingsreglement op de website kwam voor mij de tweede schok. Om mee te mogen doen aan de voorinschrijving in september moet ik bij inschrijving al een flinke zak geld hebben.

Afgelopen zaterdagochtend was dus mijn wake-up-call. Het is nu tijd om te beginnen en actie te ondernemen. Ik ga een Facebookpagina aanmaken en ben druk bezig met een planning en een overzicht van mogelijke sponsoren.

Update

Inmiddels ben ik er achter dat de grote zak met geld niet meer nodig is. Inschrijven voor Alpe d’HuZes is een kwestie van veel geluk of de juiste connecties. Tot september update ik dus af en toe mijn facebookpagina’s en maak ik tussen de buien en valpartijen mijn rondjes. Daarna kan ik in september inschrijven en is het dus hopen op een positieve loting.

Kijk ook eens op de Facebookpagina “Jordy van Baal fiets Alpe d’HuZes 2014”.

Alpe d’HuZes 2014 vindt plaats op 4 en 5 juni. 

Wordt vervolgd…

Meer lezen: