Als je vanuit een hotel Antwerpen en omgeving wilt leren kennen dan kan je dat uitstekend op de fiets doen. Rond de steden Mechelen en Antwerpen zelf kun je tal van tochten maken over rustige en comfortabele fietspaden.

Door Anne van Dijk, van Accor Hotels

Het Steen van Antwerpen

Het Steen

De provincie Antwerpen, met het Kempenland en het Rivierenland, heeft een enorme diversiteit. Bierliefhebbers kunnen de Trappistenroute nemen, die voert langs Zoersel, Malle, Brecht en Beerse. Het Scheldeland is een rustige streek met stille natuurgebieden, oude vissersdorpjes en veel vergezichten over het water.

Antwerpen

Volgens een hardnekkige legende komt de naam van de stad van hand werpen. Een Romeinse soldaat zou de hand van de reus Antigoon hebben afgehakt nadat deze een buitensporig hoge tol vroeg. Daarom staat er in het midden van de Antwerpse vlag een hand afgebeeld.De historische binnenstad rond het Steen, de Bourla en de Grote Markt is gezellig om langdurig rond te slenteren, niet in de laatste plaats door de grote hoeveelheid barretjes en eetgelegenheden die je hier aantreft. Vlakbij het mooie Centraal Station ligt de diamantwijk. Vanzelfsprekend vind je hier talloze diamantwinkeltjes en ook het Diamantmuseum ligt hier in de buurt. In de veertiende eeuwse Onze-Lieve-Kathedraal vind je prachtige fresco’s, beelden en een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens. Als je deze kathedraal bezoekt, beklim dan vooral de toren. Vanaf de top heb je een uniek uitzicht over de stad. Bij helder weer kan je zelfs het Atomium in Brussel zien. Als je op zoek bent naar een hotel in Antwerpen, kijk eens bij Accor Hotels.

Frieten en Rubens

Meer werk van Rubens hangt in het Koninklijke Museum voor de Schone kunsten of in het Rubenshuis. Ook leuk is het gloednieuwe MAS, waarde collecties uit de voormalige Scheepvaart- en Volkenkundemusea zijn ondergebracht. Vanaf het panoramadak heb je een schitterend uitzicht over de stad. De Belgen geven erg veel om een goede maaltijd. Populair is de Groenplaats, een plein met een groot aantal restaurants en cafés. Als het weer goed is stromen de terrassen aan het eind van de middag vol. Maar haal ook een simpele zak patat bij een frituur.