Mountainbiken kan gevaarlijk zijn. Een boomwortel, steen of flinke afdaling hebben je zo naar de grond gewerkt. Een goede fietshelm is daarom een must want een val op je hoofd kan desastreuze gevolgen hebben. Om veilig te kunnen mountainbiken heb ik de Bell Crossfire. Een allround fietshelm die verkocht wordt door Decathlon. Actuele nederlandse prijzen zijn de vinden op Decathlon.nl.

Draagcomfort

De eerste proefrit met deze fietshelm was op de vughter heide. Als deze helm goed is afgesteld dit deze perfect. Hij schuift amper, zelfs niet op het meest ruwe terrein. De ventilatie eigenschappen zijn er goed. Gedurende de eerste testrit van een uur voelde de helm geen enkele keer zweterig aan. Verder is de helm makkelijk af te stellen. De omtrek van het hoofd is door middel van een draaiknop in te stellen. De kinband en de positie van de helm op het hoofd zijn in te stellen door middel van gespjes aan weerszijde van het hoofd. Design Het uiterlijk van deze fietshelm is basis te noemen. Over de bovenkant van de gehele helm zitten langwerpige luchtgaten. Verder is de gehele bovenkant van de helm bedekt met een harde toplaag. Fabrikant Bell noemt dit een exoskelet. Deze helm is te koop in en rood en blauw design.

Prijs

De Bell Crossfire is te koop voor 29,90. Dit is een prima prijs voor een fietshelm die doet wat hij doen moet, namelijk beschermen.

Conclusie

De Bell Crossfire is een prima helm die lekker zit. Daarnaast is de helm ook nog een erg goedkoop, nadeel is wel dat de Decathlon in Nederland alleen in Amsterdam en Kerkrade zit.

Meer Info