Een maand geleden brachten mijn vriendin en ik een bezoek aan de Duitse stad Düsseldorf. We hadden maar weinig tijd en dus werd het een echt bliksembezoek. In de korte tijd die we hadden hebben we wel enkele van de velen hoogtepunten gezien.

Parkeren in Düsseldorf

Het is rond 10 uur als de vanaf de snelweg het centrum van Düsseldorf inrijden. Zonder plan gaan we op zoek naar een parkeerplaats voor de auto. In tegenstelling tot onze verwachtingen valt het vinden van een plekje voor onze auto erg mee. Overal in de stad staan de parkeergarages duidelijk aangegeven. Verschillende borden geven aan hoeveel parkeerplaatsen er nog over zijn. Door dit prachtige systeem vinden wij makkelijk en snel een parkeergarage. Wij parkeren de auto in een moderne ondergrondse parkeergarage aan de Friedrichstraße.

Luxe shoppen

Zodra we weer boven de grond staan zien we dat het heerlijk weer is. Ze zon schijnt en er staan een zacht windje. Zonder planning of ideeën beginnen we te wandelen. We komen door een klein plantsoentje en vervolgens komen we uit op de grootste winkelstraat van Düsseldorf. We vergapen ons aan de extreem dure producten in de winkels van Gucci, Imperio Armani en Chanel. In de Köningallee is het zien en gezien worden. In de etalages zien we prachtige kleding maar schrikken steeds van het prijskaartje.

Altstadt

Halverwege de Köningallee slaan we af en lopen over een brug over de Stadtgraben naar de Rijnkade. Hoe dichter we bij de binnenstad komen hoe ‘Duitser’ de huizen worden. Prachtige vakwerkhuizen met gouden letters sieren de smalle straatjes van de Altstadt.

Uitkijkend over de Rijn genieten we van het uitzicht over het moderne- en het oude Düsseldorf. De kades staan vol met terrassen vol lange tafels en banken. Het is nog vroeg maar de terrassen zitten vol. Op enkele tafels staat zelfs al de eerste bierpul.

Na een tomatensoepje bij restaurant aan de Bolkerstraße wandelen we rustig terug naar de auto. We worden immers verwacht op vliegveld Weeze, op een uur rijden van de stad.

Meer lezen over stedentrips: