Elk jaar kijken er weer vele liefhebbers naar uit. De Cape Epic. Verreden in de Westkaap te Zuid Afrika.  Meer en meer nederlandse mountainbikers weten de weg te vinden naar deze meerdaagse mountainbike wedstrijd.  Maar wat maakt het afzien dan toch zo aantrekkelijk ?

De Cape Epic bestaat uit meerdere etappes en wordt verreden in duo’s. De tijd van de tweede rijder is de eindtijd die telt per etappe. Een mooi concept omdat het natuurlijk altijd prettiger is met zijn tweeën af te zien.  Natuurlijk kan je ook elkaar in de wedstrijd houden door op elkaar in te praten als het wat minder gaat…Wat de stap toch wat kleiner maakt om te gaan, het gezelschap onderweg.

Wat de stap dan weer groter zou kunnen maken is het parcoursverloop van de Cape Epic. Elke dag een etappe van rond de 100 kilometer op een zeer gevarieerd terrein. Zware beklimmingen, regen, hitte, stof, dit alles zorgt ervoor dat je goed getraind aan de start moet komen. Natuurlijk heb je per etappe ook geweldige uitzichten, mooie single tracks en heerlijke afdalingen.  Al deze factoren zorgen ervoor dat er elk jaar een flink aantal deelnemers aan de start staan in de diverse categorieën.

Cape Epic 2014

Mocht je meer info willen over deze meerdaagse wedstrijd of zelfs overwegen mee te doen, op http://www.cape-epic.com/  vind je alle info. Let wel op, het is geen wedstrijdje wat je gaat volhouden met die ene training op de zondagmorgen in het bosje rondom je woonplaats 🙂