Ik weet het, dit is een website over fietsen en reizen. Toch wil ik mijn ervaringen op hardloopgebied een keer met jullie delen. Want hoewel ik nog steeds graag fiets en met liefde schrijf over mooie reisbestemmingen heeft het hardlopen mijn hart gestolen.
Eerder schreef ik al hoe ik met niks begon en mezelf vervolgens verbaasde tijdens mijn eerste 10 kilometer wedstrijd. Inmiddels heb ik na de Drunense duinenloop nog meer wedstrijden op mijn naam gezet. Steeds verraste ik mezelf met een mooie tijd.

Tijdens en tussen alle wedstrijdjes door ontdekte ik dat hardlopen meer is dan hard lopen. Zodra ik 5 kilometer aan een stuk kon lopen sloot ik me aan bij de Running Junkies, een running crew in Den Bosch. De eerste avond werd mijn beeld over hardlopers volledig omver gegooid.  Geen gedisciplineerde health freaks en geen afbeulend looptempo, maar gezellige gesprekken, bier en taart. Een paar weken later liep ik zonder al teveel moeite 10 kilometer. Weer een paar maanden later waren het de junkies die mijn overhaalde om mee in te schrijven voor de Drunense duinenloop en mij het laatste duwtje gaven dat ik nodig had om mee te doen aan de 10 mijl van Antwerpen.

Daarna volgde de eerste verjaardag van de Running Junkies. Zonder dat er echt afspraken werden gemaakt werd het een geweldig feest. Er werd een estafette gedaan en vervolgens hebben we gebarbecued. Er was geen enkele afspraak gemaakt en toch was er genoeg te eten en drinken voor iedereen.

Het hoogtepunt tot nu toe was voor mij de Vestingloop in Den Bosch. En dan bedoel ik niet het feit dat ik een nieuw persoonlijk record heb gelopen. Een grote deel van de hardcore Running Junkies waren aanwezig. Diegene die door bijvoorbeeld een blessure niet konden rennen waren er om aan te moedigen. De Running Junkies vlag wapperde fier langs het parcours en telkens als ik langs de vlag kwam werd ik luid aangemoedigd. Ik leek te vliegen over het parcours. Uiteindelijk kwam ik met een tijd van 46 minuten en 40 seconden over de finish.

En dat allemaal door de steun, de gezellige trainingen, de tips van mijn mede-junkies en crewlove!

 

De Running Junkies lopen iedere woensdag om half 8 vanuit het Runhouse 073 in de Run2Day aan de van Berckelstraat in ‘s-Hertogenbosch. Er wordt iedereen week ongeveer 10 kilometer gelopen in twee groepen. De eerste groep loopt 10 kilometer per uur, de tweede groep loopt iets harder. Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/groups/RunningJunkiesDenBosch