Iedereen is nog maar net bijgekomen van de Tour de France en de Tourorganisatie komt al met de eerste details voor volgend jaar. De ronde van Frankrijk zal starten op het schiereiland Noirmoutier en een van de bergetappes finisht op de Alpe d’Huez.

In tegenstelling tot dit jaar zal de eerste etappe geen proloog zijn. En het zwaartepunt van de bergetappes zal niet in de Pyreneën maar in de Alpen liggen.

De eerste Etappe zal starten op het schiereiland Noirmoutier en leidt over een smalle landtong(die alleen bij eb droogligt) richting het vaste land. Via de Passage du Gois leidt deze etappe naar de top van de 232 meter hoge Mont des Alouettes wat de finishplaats zal zijn. In de tweede etappe zien we een onderdeel terug dat we niet in de Tour van dit jaar zagen, de ploegentijdrit. De 23 deelnemende ploegen zullen over een afstand van 23 kilometer bepalen wie het snelste is. Van de derde etappe is enkel nog bekend dat deze zal starten in Olonne-sur-Mer.

De mooiste en zwaarste bergetappes liggen dit jaar in de Alpen. Hoogtepunt voor de Nederland zal waarschijnlijk de etappe worden die finisht op de Alpe d’Huez. In het verleden won al 8 keer Nederlander een etappe met een beklimming van deze berg. Voor het Nederlandse talent Robert Gesink. Hij heeft dit jaar al laten zien veel in zijn mars te hebben. Met zijn 24 jaar zou hij in de komende 5 jaar wel eens winnaar van de Tour de France kunnen worden.

De laatste etappe eindigt traditiegetrouw ook in 2011 (hopelijk) met een prachtige massasprint op de Champs Elliseé. Of Andy Schleck dan wel weet te winnen van Contador zullen we dan pas weten.