Op 2 april vindt dit jaar weer de HTC Bike Challenge plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Voor 8 euro mag je deelnemen aan deze bijzondere mountainbiketocht op een unieke locatie. Iedereen is welkom en de volledige opbrengst gaat naar Alpe d’HuZes en de stichting Make a Memory. 

In 2012 nam ik zelf deel aan de HTC Bike Challenge en was meteen verkocht. Toen namen ‘slechts’ 100 mensen deel aan dit evenement. Normaal is de High Tech Campus alleen toegankelijk voor mensen die op de campus werken. Maar 1 keer per jaar kunnen mountainbikers genieten van een bijzonder en afwisselend parcours met iedere ronde van 10 kilometer ruim 120 hoogtemeters. De 6 rondjes die ik toen reed vielen bij bijzonder zwaar.

Twee jaar later nam ik zelf deel aan Alpe d’HuZes en stond ik aan de andere kant van de lijn. Als vrijwilliger heb ik genoten van de vele deelnemers die in 2014 deelnamen aan dit mountainbike-evenement. In 2014 was het prachtig weer en in tegenstelling tot in 2012 kon er ook over de vlonders gereden worden.

Wil jij er dit jaar bij zijn? Kom dan op 2 april naar de High Tech Campus in Eindhoven. Kijk voor meer informatie(ook in het Engels) op hightechcampus.com/calendar/bikechallenge. Op deze website kun je ook van tevoren inschrijven.  Starten kan van 9:00 uur tot 10:30 uur. Vroeg starten is een must om 6 keer het parcours te kunnen rijden.

Alpe d'Huzes