De Nederlandse Berg kreeg al eerder aandacht op deze website. Het project van de journalist Thijs Zonneveld kreeg vorige zomer aandacht van alle media. Hij mocht zijn verhaal vertellen op radio, televisie en er werd volop getwitterd over #diebergkomter. Wat is de huidige status van dit megalomane project. 

Haalbaarheidsonderzoek

Het haalbaarheidsonderzoek waar ik in januari van dit jaar al over heb geschreven moet eind dit jaar af zijn. Momenteel werken er 80 professionals uit verschillende disciplines aan het onderzoek. Detacheringsbureau USG Innotiv levert en fulltime projectmanager. Daarnaast steunen ook tot de verbeelding sprekende namen als Oranjewoud, Prorail en Phillips De Nederlandse Berg. Een volledige lijst van sponsoren(in geld, tijd en expertise) is te vinden op de website van dit project.

De Nederlandse Berg congres

Op 12-12-12(12 december 2012) organiseert Die Berg Komt Er in samenwerking met Link2liek een congres met de Nederlandse Berg in de hoofdrol. Tijdens dit congres zullen vooral ‘dromen en ambitie’ centraal staan. Want of het bouwen van een berg in Nederland nou realistische is of niet, het zet mensen wel aan het denken en dromen. De Nederlandse Berg moet mensen ertoe zetten om buiten de kaders te denken en het onmogelijke waar te maken.  Je kunt meer lezen op de website van het congres.

Impressie De Nederlanse Berg

Activiteiten rondom de Nederlandse Berg

Op 17 augustus vierde het Twitteraccount @diebergkomter haar eerste verjaardag. Met ruim 3500 volgens zijn ze al aadig op weg. Eerder dit jaar, op 28 mei, werd er een speciale toertocht verreden die in het teken stond van de Nederlandse Berg. De route leidde langs de verschillende potentiële locaties van de berg.

Meer lezen: