Vandaag heb ik de tijd genomen om een stukje te schrijven over twee onmisbare gereedschappen. De kettingpons en de pedaalsleutel. Het is alweer een tijd geleden dat ik een productreview heb geschreven. Niet omdat ik geen producten heb om te bespreken maar omdat ik genoeg tochten heb om over te schrijven.kettingpons

BBB heeft de kettingpons in haar assortiment Nautilus II genoemd. Wat direct opvalt is het formaat, het is te groot als noodgereedschap en te klein voor intensief gebruik in een werkplaats. Dat maakt deze kettingpons echter wel erg geschikt voor de hobbyist. Verder is dit volledig zwarte stuk gereedschap goed afgewerkt en voorzien van een rubber handvat. Dit maakt het werken ermee en prettige bezigheid. De adviesprijs van dit product is 14,95 euro.

 

Pedaalsleutel en Kettingpons

pedaalsleutel

De pedaalsleutel in het aanbod van BBB heet BTL-10, niet te verwarren met de extra lange versie(BTL-10L Hi-Torque). Het geteste stuk gereedschap is in de afgelopen anderhalf jaar regelmatig gebruikt. In die periode heeft de pedaalsleutel altijd zijn werk gedaan. Ik heb hem gebruikt voor het vervangen van de pedalen van mijn vouwfiets, mountainbike en van een huurfiets in Spanje. Hoe vast het pedaal ook zal, telkens heb ik ze losgekregen. Maar deze sleutel 15 is niet alleen goed voor het los- en vastdraaien van pedalen. Ook andere bouten (zoals de stelmoeren van een terugtrapas) kunnen ermee aangedraaid worden. Verder heeft deze pedaalsleutel een prettig rubber handvat wat daarnaast ook nog eens redelijk lang is. Het profiel op het handvat is ook terug te vinden om andere BBB gereedschappen. Met als de Nautilus II kettingpons heeft deze pedaalsleutel  aan het uiteinde van het handvat een oogje om hem op te hangen.  Dit product heeft een adviesprijs van 13,95 euro.