Na wekenlang brochures doorbladeren, websites bezoeken en fietsen vergelijken en bekijken was het afgelopen zaterdag tijd om samen met mijn broertje een bezoek te brengen aan een aantal fietsenzaken in Oosterhout. Eerder bracht ik al een bezoek aan Extrabike in Vught en de fietsbeurs Bikemotion in Utrecht.

Trommelen Tweewielers

Zaterdagmiddag vertrekken mijn broertje(op zoek naar een mountainbike) en ik in de auto naar Oosterhout. Onze eerste stop is Trommelen Tweewielers.

Zodra we binnenstappen in de ruime winkel vallen onze ogen meteen op de luxe racefietsen en mountainbikes aan de linkerkant van de winkel. Er staan een aantal prachtige racefietsen van Cannondale en na enkele minuten komt er een verkoper met een Cannondalejas naar ons toelopen. Er ontstaat een gezellig gesprek waarin ik vertel dat ik me aan het oriënteren ben op een nieuwe racefiets. De verkoper begint enthousiast te vertellen over de Cannondale Caad10, een prachtige aluminium fiets die niet onder doet voor vele carbonfietsen op de markt. Hij laat me voelen aan de fiets en ik voel hoe licht deze is.

Vervolgens wijs ik hem op het feit dat mijn broertje een mountainbike zoekt, een simpele fiets voor dagelijks woon-werkverkeer en voor een enkele keer door het bos. De verkoper laat ons een hoekje met Cube en Cannondale mountainbikes zien. Al snel zijn we het er over eens dat een 29-er de beste optie is voor een woon-werkfiets met ambities in het bos. We hebben het vervolgens nog even over tubeless rijden op een mountainbike. Tot slot hebben het het nog even over een prachtige Storck fiets met Campagnolo groep en nemen we afscheid zodat we naar de volgende winkel kunnen gaan.

Wim de Vos

Viper bikes

Onze tweede stop is bij oud-profwielrenner Wim de Vos. Deze Brabander werd in 1990 Nederlands kampioen op de mountainbike en in het seizoen van 1992-1993 werd hij Nederlands kampioen veldrijden. Daarnaast wist hij ook nog vele overwinningen te pakken in verschillende cyclocross wedstrijden in binnen- en buitenland.

Tegenwoordig runt deze oud-kampioen een fietsenwinkel in Oosterhout. We geven aan Wim de Vos aan dat we op zoek zijn naar een mountainbike. Er volgt een gezellig gesprek en krijgen verschillende mountainbikes te zien. Het advies dat we krijgen is telkens weer doorvlochten met mooie verhalen uit het verleden. De Brinta Beach Challenge(de voorloper van de Rabo Beach Challenge) en verschillende veldritten en mountainbikewedstrijden passeren de revue.

Uiteindelijk stappen we weer iets wijzer en met een aantal folders  naar buiten. De 29 inch mountainbike werd weer aangeprezen als beste optie.  Ik  heb het merk Viper toegevoegd aan mijn lijstje met mogelijke racefietsmerken.

Van Oosterhout bikes en sport

Tot slot brengen we rond half 5 een bezoek aan Van Oosterhout bikes en sport aan de Bredaseweg  richting Teteringen. In deze moderne en nette winkel is een speciale hoek voor racefietsen, mountainbikes en bijbehorende accessoires. We kijken even rond tussen de prachtige racefietsen van Willier Triestina en mountainbikes van Gaint. Er is echter geen verkoper die naar ons toe komt voor uitleg of een praatje. Zo’n 5 minuten kijken we rond en vervolgens stappen we weer naar buiten, zonder extra informatie of een extra fiets om in onze overweging mee te nemen.