Gisteren kwam er een pakketje binnen van rose.nl. Enkele uren later zat ik op de fiets voor een tochtje langs de Maas. Ook vandaag ben ik aan het begin van de middag weer op mijn fiets gestapt voor een klein tochtje. Tijd voor een terugblik op de eerste twee dagen op mijn racefiets.

Zaterdagochtend rond half 9 ging de bel en ik wist al direct dat het een pakketje uit Duitsland moest zijn.

6 Dagen eerder had ik via Rose.nl een aantal zaken besteld om mijn racefiets af te maken. Eenmaal binnen pakte ik het pakket snel uit en al meteen bleek dat ik de juiste leverancier had gekozen voor mijn spulletjes. Alles zat verpakt in een grote doos met het Rose-logo erop. Eenmaal open bleek er nog een klein doosje in de doos te zitten waar de kleine producten in zaten. Het geheel werd op zijn plaats gehouden met grote proppen karton. Rose is in ieder geval niet zuinig met haar verpakkingsmaterialen.

Vervolgens ben ik meteen aan de slag gegaan met mijn fiets. Eerst heb ik de pedalen gemonteerd en vervolgens ben ik aan de slag gegaan met het wikkelen van het stuurlint. Ongeveer 3 kwartier later was ik klaar en was mijn fiets klaar voor gebruik.

Zaterdag

Rond half 1 stapte ik op de fiets richting Vlijmen. De eerste 100 meter moest ik even wennen aan het andere stuur, het gewicht van de fiets en de dunne bandjes. Maar na die honderd meter voelde het alsof fietsen of een racefiets de normaalste zaak van de wereld is. De planning was om naar het plein te fietsen om zo een keer te proef te rijden met Tourclub Vlijmen. Helaas was ik net iets te laat en stond ik precies om 1 uur op een plein vol auto’s maar zonder wielrenners. Direct terug naar huis gaan vond ik zonde en dus besloot ik een rondje te maken via Heusden en vervolgens langs de Maasoever weer terug naar Den Bosch. Onderweg zag ik de gevolgen van het hoge water.

Vervolgens ben ik via Engelen, de Maasboulevard en Empel weer naar huis gereden.

Totale afstand: 41,6 kilometer

Zondag

Zondagochtend stapte ik rond 11 uur uit bed en anderhalf uur later zat ik weer op mijn fiets. Een klein rondje richting Geldermalsen en weer terug stond op het programma. Een heerlijk stukje fietsen bij een temperatuur van 12 graden. Heen had ik de wind mee maar terug brak het zonnetje door. Genieten dus.

Totale afstand: 45,4 kilometer