Gisteren heeft is op Wielerland de voorlopige deelnemerslijst van de Eneco Tour bekendgemaakt.  Deze is gevuld met grote namen en jonge talenten. Daarnaast prijken er op de lijst wel 21 Nederlanders. 

Aanstaand maandag start de Eneco Tour in de brabantse stad Waalwijk. De deelnemers zullen vervolgens dwars door het Brabantse land naar Middelburg rijden. Onderweg zullen ze onder anderen het Ecopark Waalwijk en mijn geboortedorp Raamsdonk passeren. Zes dagen later zal de winnaar in Geraardsbergen de finish passeren.

Mooie deelnemerslijst

Op de deelnemerslijst prijken een flink aantal namen die bijna garant staan voor een mooie koers.  Zo zullen in Waalwijk bijvoorbeeld Alberto Contador, Sylvian Chavanel en Niki Terpstra aan de start zijn.. De strijd tussen de sprinters zal worden gevoerd door Tom Boonen, André Greipel en Marcel Kittel. De laatste zal zich waarschijnlijk willen wreken voor zijn uitval in de Tour de  France. Hopelijk komt de Argos-Shimano trein dit keer wel volledig op stoom. Verder vinden we in de deelnemerslijst ook Nick Nuyens(Ronde van Vlaanderen 2011)en Tony Martin(zilver in de tijdrit, Londen 2012).

Rabobank neemt Lars Boom mee als kopman. De Brabander eindigde eerder deze week op de tweeëntwintigste plaats in de Olympische tijdrit. Verder zal hij later dit seizoen ook nog deelnemen aan de Vuelta a España.

Contador keert terug in Eneco Tour

Alberto Contador

Alberto Contador zal na een jaar van afwezigheid zijn rentree maken in het peloton van de Eneco Tour. De Spaanse renner  keert terug van een jaar schorsing als gevolg van het gebruik van doping. Hij zal aan de start verschijnen in het tenue van team Saxoback – Tinkoff bank. Later dit seizoen zal de Spanjaard starten in de Vuelta A España. Zijn ploegleider Bjarne Riis zegt dat hij moet willen in de ronde van Spanje. Opvallende afwezige is Thomas Dekker, de Limburgse renner wil zich richten op eendagskoersen en vormbehoud.

 

Aanstaande maandag  zal er op deze website een verslag verschijnen van de eerste etappe van de Eneco Tour.

Meer lezen over de Eneco Tour: