Precies een jaar geleden plaatste ik mijn eerste bericht op dit weblog; een welkomsbericht met de melding dat er nog veel meer zou komen. Een jaar later is het tijd om terug te kijken en plannen te maken voor de toekomst.

Het afgelopen jaar

In een jaar heb ik 134 berichten geplaatst die samen meer dan 6000 pageviews genereerde. Het ene bericht lijkt beter gelezen te worden dan het andere maar ik kan er geen vinger op leggen wat de oorzaak is. De interactieve mogelijkheden van dit weblog woren amper gebruikt. Op polls wordt amper gestemd en erg wordt amper gereageerd op berichten.  Maar in het afgelopen jaar heb ik ook een ontwikkeling gemaakt. Ik heb enkele keren succesvol berichten geplaatst vanaf mijn mobiele telefoon. Hierdoor heb ik snel en relatief gemakkelijk de uitslagen van de voorjaarsklassieker kunnen plaatsen. Mijn blog werd hierdoor actueler en ik hoop ook aantrekkelijker. Daarnaast heb ik verschillende keren geëxperimenteerd met de lay-out van dit blog. Maar geen enkele keer heb ik een beter of mooier thema gevonden.

Al met al kan ik terugkijken op een mooi jaar waarin de bezoeksaantallen flink gestegen zijn. Ik kan terugkijken op een aantal zeer mooie berichten en ook een aantal mooie foto’s die ik zelf gemaakt heb. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de foto’s die ik heb gemaakt tijdens het fietsen langs het Canal du Midi.

De toekomst

De toekomst voor dit weblog ziet er rooskleurig uit. De bezoekersaantallen stijgen en ik loop tegen steeds meer zaken aan om over te schrijven. Ik fiets tochten met Toerclub vlijmen, koop zo af en toe spulletjes voor mijn fietsen en maak zo af en toe in mijn eentje een tocht. Komende zomer ga ik naar Spanje en een weekend naar Parijs. Dus genoeg zaken om mooie artikelen en verslagen over te schrijven.

Verder blijf ik zoeken naar een mooiere een betere lay-out en blijf ik experimenteren met interactieve mogelijkheden. Want hoe meer input van bezoekers hoe beter alles wordt. Van alleen maar positieve reacties wordt ik niet beter.