500 kilometer fietsen naar Parijs is een prachtige onderneming. Vooral het het voor het goede doel is. Merel en Esther fietsen vanaf 27 augustus voor KWF Kankerbestrijding van de lichtstad Eindhoven naar lichtstad Parijs.

Door Merel Dirkx, van ‘Ga toch fietsen’.

Wij, Merel Dirkx (25) en Esther van Velden (26), fietsen eind augustus van Eindhoven naar Parijs. We vertrekken op maandag 27 augustus en hopen 500 kilometer later aan te komen. Met deze actie willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding dat ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek. We streven naar 5000 euro, maar: hoe meer, hoe beter! Ons motto: We zijn echt niet wijs. We fietsen voor het KWF naar Parijs!

Wat begon als een leuk idee voor een vakantie, groeit uit tot een fantastische actie. Toen ik een tijdje terug aan Esther vroeg of ze mee naar Parijs wilde fietsen, was ze direct enthousiast. Na een weekend uitgebreid over onze plannen fantaseren, konden we niet meer terug. Thuis was de website ‘Sta op tegen kanker’ snel gevonden en de actiepagina zo aangemaakt. Ook startten we een speciale Facebookpagina en een twitteraccount. Binnen twee weken hadden we al ruim 100 volgers op Facebook en is er al meer dan 1500 euro gedoneerd via onze officiële actiepagina. Fantastisch om te zien!

Merel & Esther

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. We zullen de route van Lichtstad naar Lichtstad van Paul Benjaminse volgen en we zijn ons dan ook volop aan het inlezen in het boekje ‘Onbegrensd fietsen naar Parijs’. Daarnaast zijn we op zoek naar sponsoren voor materiaal dat we nog nodig hebben, zoals fietstassen en een lichtgewicht tentje. Verbijzonderde Fysiotherapie Van Zuilichem / Partners BV sponsort ons al door middel van knaloranje fietsshirts, geweldig! Om spier- en zadelpijn tijdens onze tocht zoveel mogelijk te beperken, maken we de komende weken lange fietstochten op onze speciaal voor deze actie opgeknapte toerfietsen.

 

 

Je blijft op de hoogte van onze voorbereidingen door ons te volgen op Twitter en Facebook. Vanaf 27 augustus zijn hier uiteraard ook verhalen, foto’s en filmpjes van de fietstocht te bewonderen.

Twitter logoFacebook logo

 

 

 

 

 

Doneren (direct aan het KWF) kan via onze officiële actiepagina: www.staoptegenkanker.nl/ga-toch-fietsen. Alvast bedankt, mede namens het KWF!!!

Meer lezen: