Ieder kind droomt van een bezoek aan Disneyland Parijs. Want welk kind wil nou niet ontbijten met Mickey Mouse of op de foto met Winnie the Pooh? Het klinkt allemaal hartstikke leuk, tot je gaat kijken naar de kosten. Ik heb tips verzameld die jouw verblijf en reis naar Disneyland Parijs een stuk goedkoper maken. 

Tickets voor de Disneyparken

Koop je tickets nooit bij de parken zelf. Dagtickets zijn ontzettend duur en je moet ook nog eens in de rij gaan staan. Het is veel goedkoper om je tickets ruim van tevoren aanschaffen op de website van Disneyland zelf. Daarnaast zijn er regelmatig aanbiedingen die de aanschaf van tickets voor gezinnen nog voordeliger maakt. Houdt daarom maanden voordat je van plan bent om naar Disneyland Parijs te gaan de aanbiedingen goed in de gaten.

Vervoer

Disneyland Parijs is met de auto eenvoudig te bereiken, maar heb je al eens gedacht aan de trein? Een autorit vanuit Utrecht naar Disneyland Parijs kost je ongeveer 5 uur(zonder vertraging) en ongeveer 75 euro. Voor het op en neer rijden naar Disneyland Parijs betaal je dus ruim 150 euro zonder dat de kosten van auto(afschrijving e.d.) daarbij zijn opgeteld. Een retourticket met de trein van Utrecht Centraal naar Marne-le-Vallee-Chessy(op 500 meter afstand van Disneyland Parijs) voor een volwassene met kind kost ongeveer 136 euro. Het grote voordeel is dan wel dat je geen auto hoeft te parkeren en geen file kunt treffen.

Parkeren

Parken op het grote parkeerterrein bij het Disneyland Park kost je 15 euro per dag. Als je ervoor kiest op je auto op het parkeerterrein van Disney Village zet ben je maximaal 12 euro per dag kwijt. Bij alle Disney hotels kun je gratis parkeren. Veel appartementen en hotels in de buurt van Disneyland Parijs hebben een eigen parkeerterrein waar je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt parkeren.

Verblijf

Je kunt ervoor kiezen om je nachten door te brengen in een van de hotels van Disney. Houd er echter wel rekening mee dat je voor een verblijf in bijvoorbeeld hotel New York de hoofdprijs betaalt. Daarnaast zijn er nog een aantal door Disney uitgekozen hotels. Echter zit er aan een verblijf in deze hotels een flink prijskaartje.

Kijk daarom eens verder dan het aanbod van Disney en ga eens zoeken op boekingswebsites. Er is een RER-station op 300 meter van de ingang van het park. Deze RER-lijn loopt helemaal tot aan het centrum van Parijs en bij ieder station vind je verschillende hotels en appartementen. Vooral rondom het eerste station vanaf Disneyland in het winkelgebied Val d’Europe vind je verschillende goedkope hotels en appartementen. Je bespaart al snel 30% op je overnachtingen.

Eten

De restaurants in de Disneyparken zijn duur en de kwaliteit laat vaak te wensen over. Daar tegenover staat het feit dat de porties aan de grote kant zijn. Je kunt dus overwegen om een portie te delen. Als je echt goed wil eten kun je heel goed terecht in de restaurants in het winkelgebied Val d’Europe. In het oostelijke deel van dit winkelcentrum vind je een pleintje met daaraan verschillende restaurants. Je kunt er genieten van de Spaanse, Koreaanse, Italiaanse en Libanese keuken. De prijzen zijn van vanzelfsprekend een stuk lager dan in de bedieningsrestaurants in Disneyland en Disney Studio’s.

Daarnaast mag je tegenwoordig zelf eten meenemen in de Disneyparken. De controle op de weg naar de parken is alleen voor de veiligheid. Schroom dus niet om zelf een heerlijke lunch samen te stellen met vers stokbrood, fruit en franse kaas uit de lokale supermarkt.

Disney souvenirs

Heb je kinderen bij en wil je ze toch een souvenir meer naar huis laten nemen? Zoek dan eens van tevoren op internet. Er zijn verschillende websites met Disney speelgoed voor een fractie van het de prijs in de Disney Parken en in Disney Village. Daarnaast hanteren Disney Village en de Disney parken andere prijzen. Heb iets moois gezien? Let dan goed op de prijsverschillen tussen de verschillende winkels.