Wat moet je met een cruiser, een fiets uitgerust met 10 versnellingen of een bakfiets als het veel handiger kan? Ga voor de vouwfiets! Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn om een vouwfiets aan te schaffen, dan zijn er een aantal redenen waarom een vouwfiets voor jou handig kan zijn.

Veel soorten

De vouwfiets is er in allerlei soorten en maten. Modern of klassiek? Je kunt het helemaal laten afhangen van je eigen smaak. Vroeger werd de vouwfiets als lelijk gezien omdat hij toen bestond uit heel veel verschillende onderdeeltjes, nu is dat niet meer zo. Bijna elk fietsmerk heeft tegenwoordig wel een vouwfiets op de markt.

Draagbaar

De vouwfiets is gemakkelijk mee te nemen. Reis je veel met de trein, metro of tram voor bijvoorbeeld je werk? Deze fiets kun je simpelweg inklappen en je bent klaar voor de reis. Ook past de vouwfiets gemakkelijk in de kofferbak van de auto, zelfs in een Smart. Hierdoor hoef je het laatste stukje naar je werk niet meer lopend af te leggen.

Openbaar vervoer

De vouwfiets mag altijd gratis mee in het openbaar vervoer. Voor een gewone fiets betaal je wel geld. Het is wel belangrijk dat je de vouwfiets plaatst op de daarvoor bestemde plaatsen, anders kan deze als hinder worden beschouwd.

Vliegtuig

Voor veel mensen is een fietsvakantie de perfecte vakantie. Daarom willen ze ook graag hun eigen comfortabele fiets mee. Een vouwfiets maakt het je erg gemakkelijk wanneer je fietsvakantie over de grenzen gaat. Deze mag namelijk mee in het vliegtuig tegen een bepaald tarief. En hoe kleiner en lichter de fiets, hoe goedkoper.

Elektrisch

Voor mensen die erg lange afstanden af moeten leggen op hun vouwfiets kan het een optie zijn om een elektrisch motortje aan te schaffen. Er moet dan nog wel worden getrapt, maar je hebt dan ondersteuning. Er is geen verschil met de gewone elektrische fiets: je hebt dezelfde maximale snelheid met een elektrische vouwfiets.