In Limburg kun je heerlijk fietsen. De provincie Limburg heeft voor ieder wat wils. Je vindt er kastelen, leuke kleine dorpjes en mooie bossen. Er is voor iedereen een route te vinden. Het aanbod van fietsreizen door Limburg is zeer gevarieerd.

Door: Paulo Garske van reis-paradijs.nl

Misschien ben je op zoek naar een makkelijke route zonder veel hoogteverschil, bijvoorbeeld omdat er jonge kinderen meefietsen, dan vind je die in Limburg. Heb je liever een van de zwaardere fietsreizen? Ook dan is er genoeg te kiezen. In Limburg vind je voor elk wat wils. Een van de leuke routes voert bijvoorbeeld langs de Maas. Je kunt kilometers langs de loop van de Maas fietsen en genieten van het uitzicht op de rivier. Maar fietsreizen door Limburg voeren je, als je dat wilt, ook langs leuke dorpjes zoals Gennep, waar een route begint in het cultuurhistorisch centrum en je door de prachtige omgeving voert. Voor fietsers in Zuid Limburg zijn er uitdagende heuvels, die dit deel van Limburg interessant maken voor het fietsen van mountainbikeroutes. Maar ook fietsers die wat minder uitdaging zoeken kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn verschillende vlakkere gebieden waar je door leuke dorpjes fietst.

Fietsen langs kastelen

Als je houdt van fietsreizen door Limburg behoort ook een route die langs prachtige kastelen voer tot van de mogelijkheden. En vergeet niet dat je in Limburg op verschillende plaatsen kwekerijen van asperges tegenkomt, waar je superverse asperges kunt kopen. Ook is er een route die de blauwe bessen-route heet en weer een heel ander deel van Limburg voor het voetlicht brengt. In midden Limburg voeren verschillende fietsroutes door bossen.

Voor ieder wat wils

Je ziet, als je graag een reis wilt gaan maken per fiets is er in Limburg wel een route te vinden die aan je wensen voldoet. Een eenvoudige, korte route, of een stevig mountainbikeparcours, ook voor jou is er een heerlijke fietsvakantie in Limburg te vinden.