Vanochtend kwam de schilder en daarvoor moest ik een hele dag vrij nemen. Gevolg was dat ik vervolgens de hele middag geen afspraken of verplichtingen had. Na een kleine wandeling door de stad voor wat kleine boodschappen had ik tijd om wat dingetjes aan en met mijn mountainbike te doen.

Voor de Rabo Beach Challega afgelopen jaar heb ik alle onnodige zaken van mijn mountainbike gehaald. In december en februari heb ik niets meer gedaan aan mijn fiets behalve dan een onderhoudsbeurt en een klein rondje om nog de spieren nog een beetje in beweging te houden. Om mijn mountainbike weer te kunnen gebruiken voor kleine dagelijkse dingen en langere tochten moest er nog heel wat gebeuren. In een uur tijd heb ik in alle rust mijn fiets weer voorzien van bel, tweede bidonhouder,  verlichting, spatborden en de houder van mijn zadelpentas. Vervolgens heb ik de boel gesmeerd en opgepoetst om het af te maken.

Het enige probleem was nu nog speelt is het feit dat de cassette vastzit als mijn fiets een tijdje heeft stilgestaan. Na een paar honderd meter fietsen is het probleem opgelost en kan ik mijn trappers weer stilhouden zonder dat de cassette verder wil draaien. Ik vond dit heel vreemd en besloot dit voorval toch maar eens neer te leggen bij de fietsenmaker. Gelukkig kwam deze snel met een antwoord. Door het afspuiten van mijn fiets afgelopen winter is waarschijnlijk het smeermiddel uit de body gespoten. Het uit elkaar halen van de cassette en body om deze vervolgens schoon te maken op opnieuw in te vetten moet het probleem oplossen. Dat beloofd dus nog een leuke klus te worden.

Ondertussen scheen de zon vrolijk aan de wolkeloze lucht en kon ik het dus niet laten om ook even op mijn mountainbike te stappen. Woensdagmiddag net na 4 uur stapte ik op mijn mountainbike voor een klein rondje over de Vughterheide. Bij een temperatuur van rond de 8 graden Celcius en zonder een zuchtje wind fietste ik richting het Heedmanplein. Het was alweer veel te lang geleden dat ik me heb uitgeleefd in de bossen. Alle paden waren gelukkig redelijk opgedroogd op wat modderige plekken na. Het was dus een kwestie van af en toe slalommen met niet de halve avond de hoeven poetsen op een schone fiets. Nog een week droog weer en ik kan mountainbiken zonder modder. Helaas wordt er voor het komende weekend weer regen voorspeld.

Na een half uurtje heb ik even rust genomen voor het monument Kamp Vught, altijd een rustpuntje tijdens mijn mountainbikeritjes op de Vughterheide. Daar heb ik even een reep gegeten en ben ik weer de bossen ingedoken. Een half uur later, na een uur mountainbiken ben ik weer huiswaarts gekeerd om te genieten van een warme douche, avondeten en een rustige avond.