Dat is de vraag die ik me vanavond stelde. Want we weten allemaal dat mountainbiken een erg intensieve sport is.  Maar na een uurtje voel ik mijn benen aardig en naderhand kraakt mijn onderrug. Van mijn fiets afstappen na een flinke fietstocht is soms pijnlijk maar toch heb ik dan het gevoel iets goeds gedaan te hebben voor mijn lichaam.

De website gezondheidsnet.nl heeft een interresant artikel geschreven over hoe gezond deze sport.  Er wordt ingegaan op het belang van drinken en het feit dat er veel spiermassa wordt opgebouwd tijdens het mountainbiken, zelfs meer als tijdens een rondje wielrennen. De intensiviteit is opgezet tegenover verschillende andere sporten en mountainbiken staat als tweede sport in de lijst.

  • Mountainbiken 9
  • Aquarobics 4
  • Dansen 4,5
  • Fietsen met middelmatige inspanning 8,5
  • Fitnessen 6
  • Tennis 7,5
  • Wandelen 3
  • Zwemmen 8,5
  • Hardlopen 10

Volledig artikel: