De inschrijving van de aankomende toerversie van de Amstel Gold Race was een ramp en heeft bij veel mensen voor een hoop frustratie gezorgd. En als ik de verhalen op twitter en op het fiets-forum moet geloven was dat niet de eerste keer. De organisatie geeft aan het volgend jaar anders te willen doen.

In de 74 minuten dat de inschrijving op 10 januari open was waren er op het drukste moment per minuut 50.000 pogingen om de Amstel Gold Race website te benaderen. De organisatie geeft aan dat er 70.000 belangstellenden waren voor een plekje aan de start van de toerversie op 16 april.

Op haar eigen website gaf de organsitie al aan het volgend jaar anders te willen doen. Emiel Frambach van de organisatie geeft tegenover L1 aan volgend jaar door middel van een loting te willen bepalen wie er mee mag doen. Iedereen mag zich dan inschrijven.

Na een stormvloed aan bezoekers op 10 januari moest de inschrijfmodule worden gerepareerd. Op de eerste dag lukte het slechts 600 mensen om zich in te schrijven. Dinsdag 11 januari ging de inschrijving weer open en werden bezoekers weer mondjesmaat toegelaten op de website. Na ongeveer 2 uur was de inschrijving volledig vol en waren alle 12.000 plaatsen vergeven. De organisatie moest naar eigen zeggen 58.000 wielerliefhebbers teleurstellen.

Meer lezen: