Het begon allemaal met een goedkope fietscomputer welke ik via Conrad had besteld. Vervolgens had ik een fietscomputer van Cateye en er volgde nog enkele andere fietscomputers. Pas toen ik begon met trainen voor Alpe d’HuZes ben ik al mijn trainingsdata bij gaan houden. Verschillende smartphone apps hebben mij daarbij geholpen. 

Samsung Health

Deze app staat voorgeinstalleerd op de smartphones van Samsung. De verschillende sensoren in de telefoon houden onder anderen je stappen, omgevingstemperatuur, lichtvochtigheid en routes bij. Daarnaast kun je voeding- en slaapritmes handmatig invoeren. Door zoveel mogelijk gegevens in te vullen krijg je een goed beeld van je leefstijl. Daarnaast kun je doelen invullen zoals het aantal actieve minuten per dag of het aantal stappen per dag. Door doelen te halen krijg je badges welke je weer motiveren om door te gaan.

Nike+ Running

Deze app puur gericht op hardlopers is te gebruiken met of zonder sporthorloge van Nike. Het uiterlijk van de app is voornamelijk rood, net zoals het logo van Nike+. Het eenvoudig design maakt de app eenvoudig te gebruiken en een groot voordeel is de mogelijkheid om muziek af te spelen tijdens het hardlopen.

Strava

De bekendste en meestgebruikte app voor wielrenners en hardlopers. Je kunt met de app ontzettend veel data over jouw trainingen. Door de app te koppelen aan je fietscomputer of sporthorloge kun je jouw trainingen volledig analyseren. Een andere leuke functie is de heatmap die Strava publiceert. Op deze kaart kun je zien waar zoal word hardgelopen en gefietst. Bekijk hem op: http://labs.strava.com/heatmap/#12/4.88291/51.56096/yellow/bike

Fietstijden.nl

Deze app van Nederlandse makelij gebruik ik al lange tijd met veel plezier. De website en de app bieden de mogelijkheid om hardloop – fiets en zelfs schaatstijden bij te houden. Alle gegevens kun je eenvoudig(via de desktop) vergelijken en analyseren. Daarnaast kun je al  je materiaal bijhouden en verschillende factoren van je gezondheid.Screenshot Fietstijden.nl