Voorbereiden voor de Amstel Gold Race betekent voor mij vooral veel kilometers maken. En dat betekend dat ik na een rustige dag gisteren vandaag wel aan de bak moest. Tot mijn spijt kwam het kwik niet boven het vriespunt, en dat heb ik gevoeld.

Nadat ik mijn vriendin naar haar werk heb gebracht heb ik meteen koers gezet naar Empel. Daar ben ik de dijk langs de Maas opgeschoten om vervolgens een heel stuk langs deze rivier te fietsen. Verschillende stukken uiterwaarden waren nog niet volledig opgedroogd en waren veranderd in een grote ijsbaan. Ik kwam langs Gewande, Het Wild en Maren en Kessel.   Vervolgens kwam ik na een flink aantal kilometers in de kou aan in Lith. Een klein dorpje aan de Maas met daarbij een groot sluizencomplex(de Prinses Maxima sluizen).

Na dit complex te hebben bezichtigd ben ik afgezakt naar Oss. Ondertussen begonnen steeds meer lichaamsdelen het koud te krijgen en begon het gevoel in mijn tenen weg te trekken. In eerste instantie wilde ik mijn rondje afmaken

via de Bossche Broek maar gezien de temperaturen net onder nul besloot ik mijn rondje in te korten en direcht vanuit Oss naar huis te fietsen. Vanuit Oss ben langs de A59 via Maasdonk en Rosmalen terug gefietst naar huis. Eenmaal thuis was ik enorm blij dat ik onder een warme douche kon stappen en kon genieten van een warme kop koffie. Maar ik heb mijn trainingskilometers er weer opzitten. Dat het echt koud was bleek wel toen ik mijn bidon leegde in de gootsteen. In plaats van water kwam er ijs uit. In januari heb ik ongeveer 150 trainingskilometers gemaakt, in februari hoop ik het dubbele te halen.

Lengte : ongeveer 48 kilometer