Afgelopen maandag meldde Eenvandaag dat meteorologen een extreem koude winter verwachten. Prorail geeft aan dat zij klaar is voor extreem winterse omstandigheden en de zouthandelaren hebben extra voorraad ingeslagen. Maar hoe ziet mijn voorbereiding er uit?

Na een tocht met veel technische problemen naar Griendtsveen is mijn racefiets in de berging verdwenen om daar tot eind Februari niet meer uit te komen. Gedurende de winterperiode is het toch te koud en stap ik vanwege de gladheid en sneeuw liever op mijn mountainbike. De komende periode knap ik mijn racefiets op zodat deze na de winter weer zo goed als nieuw de weg op kan. Een flinke poetsbeurt heeft hij wel verdient na de 5000 in het afgelopen seizoen.

Mijn mountainbike loopt weer als een trein en de eerste trainingen richting de Rabo Beach Challenge zitten er weer op. Winterschoenen zijn onderweg zodat ik de komende winter in ieder geval geen blauwe tenen meer heb. Een beetje comfort mag best zo af en toe. Verder trek ik binnenkort mijn lange broek weer uit de kast en heb ik nieuwe handschoenen besteld. Ik zorg dat ik goed voorbereid ben op de voorspelde strenge winter en ik hoop op een hoop verse sneeuw.

Komende zaterdag wordt de laatste wegkoers van het seizoen gereden. Net als vorig jaar betekend dat aan het begin van de middag fietsen en vervolgens na een douche op de bank ploffen met een warme kop chocolademelk of iets dergelijks.

Kortom de winter mag beginnen…