Hij heeft nog maar net afgezwaaid als wielerprof en krijgt nu al zijn eigen ‘klassieker’. Koos Moerenhout laat in zijn toertocht de wegen zien waar hij altijd trainde. Dit resulteert in een veelbelovende toertocht.

Op zaterdag 28 mei zal de eerste Koos Moerenhout Classic plaatsvinden. Er is keuze uit drie routes, allen met start en finish in Steenbergen. Er is een 85 kilometer, een 120 kilometer en een 180 kilometer variant. Alles routes gaan voor een deel door Zeeland met als hoogtepunten onder anderen de Zeelandbrug en de Oesterdam. Op de website van de organisatie is een uitgebreide beschrijving van alle routes te vinden. Koos Moerenhout zij zelf over de route:

Ik buffelde gewoon door het Zeeuwse landschap en over de Brabantse Wal. Lekker een stukje tijdrijden op de Oesterdam, met de geur van de zee in mijn neus. Intervallen op de Rijzende Weg in Woensdrecht, om daarna bij te komen in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom. Nog een klein stukje over slingerende polderweggetjes en dan weer fijn thuis “op de Welberg”.

Koos Moerenhout

Op  7 januari 2011 tijdens de 6-daagse van Rotterdam sloot Koos Moerenhout zijn proffesionele wielercarriere af. Tijdens zijn loopbaan als wielrennen werd hij tweemaal Nederlands kampioen tijdrijden en won hij een etappe in de Tour Down Under Verder werd hij eerste in Circuit Franco Belgo.

Info

De kosten voor deelname zijn 8,50 euro bij een voorinschrijving en 10,50 euro bij een daginschrijving. Inschrijven kan op de website. Voor dit geld biedt de organisatie een complete toertocht met bevoorrading, technische ondersteuning en een compleet uitgepijlde route. Deelnemers krijgen ook een routebeschrijving mee en aan het einde van de tocht ligt er een herinnering klaar. Bij de start en finish is er een douchegelegenheid en een ruimte om om te kleden.

Meer informatie: