Net  als velen heb ik niet het geluk dat ik dagen thuis kan gaan zitten om Le Tour De France live te volgen. Ik zal dus de wielerronde der wielerrondes vanachter op computer op mijn werk moeten volgen. Daarmee mis ik een hoop van de spanning die je op tv wel meekrijgt maar gelukkig heb ik een ander medium gevonden.

Net als vorig jaar biedt de Britse krant Telegraph een visueel erg leuke live-feed aan van Le Tour De France. De feed biedt enorm veel informatie. In sommige opzichten zelfs meer dan op televisie. Wat het bijzonder interresant maakt je laptop naast je televisie te zetten.

Naast de voorsprong  van de kopgroep en de gereden afstand is er ook een overzicht van wat er allemaal gebeurt, van minuut tot minuut. De gemiddelde snelheid en de huidige snelheid van het peloton zijn te lezen en op de achtergrond is het profiel van de etappe te zien. Maar helaas laat Telegraph niets zien van de sfeer en de vaak prachtige omgevingen, althans niet in deze feed.

Le Tour live