De Looky is een fietshandschoen met een achteruitkijkspiegel en is daarmee uniek op de Nederlandse en buitenlandse markt. Ook bijzonder is het feit dat de Looky een vinding van Nederlandse makelij is. Ik heb dit product getest en aan de hand van mijn ervaringen heb ik dit artikel geschreven.

Eerste indruk van Looky

De Looky biedt voor verschillende groepen fietsers extra veiligheid, en fietsgemak. Ik heb deze fietshandschoen getest tijdens het fietsen op mijn racefiets. Tijdens een paar prachtige tochten door het Brabantse landschap heb ik gelet over het gebruiksgemak en het draagcomfort van dit product. Mijn eerste indruk is zeer goed. Naast de achteruitkijkspiegel heeft dit product nog een aantal andere eigenschappen die niet te vinden zijn  in andere handschoenen.

 

Looky fietshandschoen zwart

Veiligheid

Handschoenen met een spiegeltje is niet alleen een handig idee, maar ook heel erg veilig idee. Veel fietser hebben moeite met achteruit kijken tijdens het fietsen. Ze draaien het stuur mee of kunnen hun nek niet ver genoeg draaien. Zij gaan dan heen en weer over de gehele breedte van de weg en brengen zo de verkeersveiligheid in gevaar.

Draagcomfort

Bij gebruik op de racefiets voelt de Looky erg prettig aan. De neopreen schacht sluit prettig rondom de pols en irriteert niet. Verder is de handschoen aan de handpalmzijde gemaakt van soepel en alcantara(synthetisch suède). De dempingskussens zijn erg dun. De spiegel is zo gepositioneerd dat je deze amper voelt tijdens het fietsen en is omgeven door een kalfsleer van hoge kwaliteit. De bovenkant van de handschoen is ademen en gegarandeerd een goede vochtafvoer.

Het gebruik van de Looky

De eerste paar keer geeft het gebruik van de Looky een erg onwennig gevoel. Je steekt je arm omhoog en kijkt vervolgens naar achteren door je pols te draaien en kantelen. De spiegel is zowel in horizontale als verticale positie te gebruiken. Door de bolling in de spiegel ontstaat er een breed blikveld(zonder dode hoek). Ik ervoer het als zeer prettig om zonder achterom te hoeven kijken te zien wat er achter mij gebeurde.

Jessica van Batenburg(eigenaar van JDVB; distributeur van Looky) geeft aan waarom zij zelf gebruik maakt van deze fietshandschoen:

Zelf vind ik het vooral handig als ik met mijn iPod fiets, dan hoor ik niets meer en de bedrading maakt het omkijken lastiger. Dan is de spiegel ook erg handig.

Conclusie

De Looky is een bijzondere toevoeging aan de markt voor fietshandschoenen. Niet alleen wielrenners en mountainbikers kunnen profijt hebben van dit product. Ook ligfietsers, skaters, paardrijders en zelfs scootmobielers vergroten door gebruik van deze fietshandschoenen de verkeersveiligheid. Een deel van de opbrengsten van dit product gaan naar het KwamUtegen kinderfonds. Dit fonds heeft als doel het financieel ondersteunen van jonge verkeersslachtoffers.

Meer lezen:

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van JDVB, zij hebben voor dit artikel een paar Looky handschoenen ter beschikking gesteld. Fietsenreizen.nl heeft haar uiterste best gedaan een objectief artikel te schrijven en commerciële belangen buiten te sluiten.