Vorig jaar heb ik alle overbodige zaken van mijn fiets gehaald en mijn banden vervangen ter voorbereiding van de Rabo Beach Challenge. Dit jaar wil ik het grondiger aanpakken.

Banden
Normaal gesproken rijd ik op Schwalbe Racing Ralph maar voor het strand gebruik ik de Geax Tattoo Light. Deze slicks zijn uitermate geschikt voor gebruik op het strand en hem ik vorig jaar op gebruikt.

Bidon
Voor de Rabo Beach Challenge vervang ik mijn metalen bidonhouder voor een carbon exemplaar.

Stuur
Mijn stuur krijgt de grootste renovatie. Alhoewel ik geen geld heb voor nog mee carbon onderdelen heb ik gekozen voor een andere oplossing. Ik verwijder mijn bar-ends en handvaten en er komt stuurlint voor in de plaats.

Pedalen
Het hele jaar rijd ik met dual control pedalen op mijn mountainbike. De ene kant bevat een normaal pedaal en de andere kant een SPD-kliksysteem. Voor de strandrace vervang ik deze pedalen voor een setje Shimano M56. Deze zijn lichter en klikken makkelijker in en uit.

Tot slot
Net als vorig jaar behandel ik mijn fiets met vaselinespray. Alle onderdelen(met uitzondering van het zadel en de delen die ik met mijn handen aanraak) krijgen een dunne laag vaseline ter bescherming tegen het zout en het zand.

Van het eindresultaat zal ik binnenkort een foto posten.