Na 1 jaar en 7 maanden was mijn Limit vouwfiets volledig versleten. De achteras was gammel en er zat overal roest. Het was dus tijd voor een nieuwe fiets, een die echt te vertrouwen was en redelijk onderhoudsvrij is.

Na een avondje shoppen heb ik besloten dat het de Dahon Eco3 moest worden. Deze fiets voldoen aan mijn eisenpakket en valt binnen mijn budget. De Eco3 is een relatief goedkope vouwfiets met een aluminium frame en bevat de standaard onderdelen.

Voorhistorie

Met mijn vorige vouwfiets had ik een haat-liefde verhouding. Vele avonden ben ik druk in de weer geweest om alle onderdelen soepel te houden en de banden hard. De diverse onderdelen heb ik vervangen maar het mocht uiteindelijk allemaal niet baten. Na 1 jaar en 7 maanden en ongeveer 3000 kilometer is mijn Limit overleden.

Eerste indruk


Het frame voelt soepel en stabiel aan. Daarnaast is het lichter dan mijn vorige vouwfiets van staal. Ook het stuur voel stabiel en het zadel zit stevig vast.

Het invouwen gaat makkelijk en snel. De scharnieren zijn soepel en naast het frame kunnen ook de pedalen ingevouwen worden. Op de plaatsen waar framedelen elkaar (kunnen) raken zitten beschermingstikkers. Verder hebben zowel de het scharnier van de stuurpen als het scharnier van het frame hebben een zekering en voelen stevig aan. De zadelpen vormt naar beneden geschoven een standaard voor als de fiets ingeklapt is.

Het fiets is uitgerust met een 7 speed cassette met een Shimano Tourney derailleur(RDFT30 super short cage). Op het stuur is een Shimano Revoshift draaischakelaar te vinden. De ketting wordt geleverd door kwaliteitsmerk KMC.

Dat de Eco 3 een fiets is uit lage segment is te merken aan kleine dingen. Zo ontbreekt voor voorlicht, heeft de fiets geen snelbinders en rammelt de bel. Maar dat zijn eigenlijk allemaal details.

In het onderstaande filmpje wordt demonstreert hoe makkelijk de Dahon Eco 3 uitvouwt.

De Dahon Eco 3 is een complete fiets, het enige wat ontbreekt is het voorlicht.  Daarnaast is de prijs ook nog eens zeer aantrekkelijk.

Meer informatie: