In het verleden heb ik al geschreven over mijn avonturen met mijn Limit-vouwfiets van de Halfords. Ik heb de ketting al een keer vervangen en ook de pedalen zijn in het verleden al vervangen voor nieuwere exemplaren. Helaas mocht dat allemaal niet baten en na een laatste reanimatiepoging gisteravond is hij vanochtend overleden.

De achteras met daarin de terugtraprem is te ver uitgesleten door het vele gebruik, de slechte kwaliteit en het ronddraaien van de remarm. De spelling die is ontstaan zorgt ervoor dat de ketting steeds van de tandwielen afloopt.

Een reparatie is te duur omdat de losse onderdelen net zo duur zijn als de huidige waarde van de fiets. Ik moet op zoek naar een nieuwe vouwfiets, een die langer meegaat dan 1 jaar en 7 maanden.

Wordt vervolgd…

Meer lezen over vouwfietsen: