Na de ellende van een paar weken geleden(zie Lek.lek en… lek) heb ik toch maar besloten om nieuwe banden aan te schaffen. Na lang zoeken, rondkijken en vergelijken ben ik uitgekomen op de Schwalbe Durano. Nu; na 400 kilometer ervaring is het tijd voor een kleine review.

Schwalbe zet haar Durano als band met een hoog duurvermogen in de markt. Futurumshop verkoop de band als een echte kilometervreter die meer dan 10.000 kilometer mee zou moeten gaan. Op verschillende websites staat de band beschreven als een zeer goede toerband voor een leuke prijs. Om die redenen is mijn keuze op deze band gevallen.

 

Inmiddels heb ik met deze band onder verschillende omstandigheden gereden en nog geen een keer lek gereden. Daarnaast is het weggedrag zowel onder droog als nat weer zeer goed. Waar ik met mijn vorige band soms wel eens enkele centimeters weg leek te schuiven in natte bochten heb ik dat met deze band nog niet meegemaakt. Zelfs niet afgelopen zondag toen het regende en de weg vervolgens de gehele rit nat en dus gladder dan normaal.

Het opleggen van de band ging zoals verwacht erg makkelijk. De banden van Schwalbe(ik heb ook ervaring met de Racing Ralph voor de mountainbike) voelen erg soepel aan en zijn zonder zeep, bandenlichter of ander hulpmiddel op de velg te leggen.

De prijs van de band is dik in orde en ligt in lijn met de andere grote merken. Een rondgang op internet leert dat de prijs van deze band bij de meeste webshops voor ongeveer 25 euro over de digitale toonbank gaat.

Over 9600 kilometer volgt er een tweede review.