De vouwfiets staat vooral bekend doordat deze gemakkelijk en gratis mee te nemen is in de trein, maar een vouwfiets is geschikt voor nog meer doeleinden. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht om op vakantie te gaan met een vouwfiets? In dit artikel staan een aantal mogelijkheden voordelen van een vouwfiets op vakantie beschreven. Daarnaast vind je in dit artikel een aantal tips waar je aan kunt denken als je een vouwfiets koopt.

Op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat heb je meestal geen overvloed aan ruimte. Hiervoor zijn vouwfietsen een goede oplossing.

Vouwfietsen kunnen handig zijn op de volgende soort vakanties:
Stedenreis: Een stedenreis wordt de laatste tijd steeds vaker gedaan met de trein. Het voordeel is dat je verschillende steden in een vakantie kan bezoeken, maar het probleem van de trein is dat je geen eigen vervoer hebt in de steden zelf. Vouwfietsen worden in alle treinen geaccepteerd en is hiervoor een goede oplossing. Het kan zijn dat buiten Nederland andere regels gelden voor de grootte van vouwfietsen. Hiervoor kun je advies vragen bij een vouwfietsenverkoper. Daarnaast is het handig om een hoes te hebben voor je vouwfiets, omdat dit verplicht kan zijn in een aantal Europese treinen.

Kamperen: Wanneer je gaat kamperen heb je meestal veel bagage bij je. Fietsen nemen vaak teveel ruimte in die je al snel thuis moet laten. Denk dan eens aan een vouwfiets. Als je een vouwfiets meeneemt heb je meestal wel genoeg ruimte voor overige bagage. Als je op de camping aankomt kun je jouw tent opzetten, je fiets uitklappen en meteen de omgeving.

Een vouwfiets kopen

Voor je een vouwfiets gaat kopen kun je het beste eerst nadenken waarvoor je een vouwfiets gaat gebruiken.

Als je een vouwfiets gaat kopen is het handig om op de volgende zaken te letten:

– Waar ga je de vouwfiets voor gebruiken? Om naar je werk te gaan met de trein? Op vakantie? Of voor sportief gebruik? Er zijn bijvoorbeeld speciale sportvouwfietsen, vouwfietsen voor ruwere terreinen, vouwfietsen met extra comfort.

– Is de fiets niet te zwaar om op te tillen? Wanneer een vouwfiets zwaar is zul je hier snel zat van zijn doordat je de fiets meerdere keren op zult tillen in en uit de trein.
– Kun je de fiets gemakkelijk en snel in- en uitklappen? Dit ga je waarschijnlijk meerdere keren per dag doen, daarom is het belangrijk dat dit soepel gaat.

– Bij de vouwfietsen specialist Kemper in Den Haag kun je met verschillende vouwfietsen een proefrit maken. Zo zul je de vouwfiets vinden die het beste bij jou past.