Gisteren klaarde het tegen het begin van de middag een beetje op en besloot ik om toch op de fiets te stappen. Ik had mijn Gaint Cadex afgelopen zaterdag opgehaald bij de fietsenmaker en had dus een fiets in perfecte staat. Bewapend met sportvoeding en een volle bidon vertrek ik richting Vught om het fietspad langs het afwateringskanaal te pakken. Het miezert wel een beetje maar toch fiets ik heerlijk langs het water. Door het slechte weer kom ik bijna niemand tegen en ik geniet van de rust. Zo af en toe rijd ik een toerfietser voorbij en dan is het weer heel lang rustig.

Als ik Waalwijk nader wordt het ietsjes drukker. Mensen die met de hond lopen, wielrenners, mountianbikers en nordic walkers. Als de Loonse en drunense duinen even achter me laat en door Waalwijk rijd zie ik een hoop bekende plaatsen weer terug. Vervolgens draai ik richting Kaatsheuvel. Onderweg passeer ik nog een volledig afgebrand restaurant het Galgenwiel, en enkele kilometers verder passeer ik sterrenrestaurant de Molen. Niet veel verder kom ik langs het karakteristieke gebouw van de Rabobank in Kaatsheuvel. Voor mij altijd een tegen dat ik op mijn werk was. Wat volgt is een feest van herkenning. Ik passeer de personeelsingang, ik ruik de stoomtrein en ik hoor het gegil van de Python. Aan mijn linkerkant zie ik Villa Pardoes en achter de hekken van het park zie ik Joris en de Draak, de Piraña en de Fata Morgana. Daarna rijd ik langs de toegangspoort van Bosrijk en mijn rondje Efteling sluit ik af met een stuk langs het golfpark. Tot dan toe heb ik de hele weg een lichte wind tegen gehad.

Zodra ik van het golfpark wegdraai voel ik de wind in mijn rug en mijn snelheid gaat ietsjes omhoog. Helaas is de pret niet van korte duur. Ineens voel ik mijn achterwiel zwalken en moet ik afstappen, mijn achterband is lek.

Gelukkig heb ik een spuitbusje met anti-lekspray bij. Deze zet ik zonder problemen op mijn Franse ventiel, maar het schuim dat het lek moet dichten eindigt overal behalve in de band. Er zit dus niets anders op dan mijn vriendin bellen over vervoer naar huis.

Na een kwartier wachten komt mijn vriendin aanrijden en zo komt er een vroegtijdig eindelijk aan een leuk rondje fietsen.

Mijn route: