Op 21 oktober 2011 begon het idee op twitter rond te spelen, een wielerronde met proffesionals in het centrum van Den Bosch. Twee maanden later is het idee helaas definitief van de baan.

Een wielerronde met start en finish in het centrum van ’s Hertogenbosch, dat moet toch niet zo moeilijk zijn. In het verleden is de ‘ronde van Den Bosch’ al vaak genoeg verreden.

Met die gedachte ging stichting L’Honneur des Coureurs Cycliste(HDCC) aan de slag.  Maar tijden zijn veranderd en het organiseren van een dergelijk evenement is tegenwoordig een stuk moeilijker. De stichting kreeg tegenslag na tegenslag te verwerken en uiteindelijk is op 21 december besloten te stoppen met de organisatie.  HDCC reageerde via twitter als volgt:

@hardscanner reactie van gemeente: dat er teveel afgezet moet worden voor 6 uurtjes en dat parkeerkosten en openbaar vervoer niet doorgaat.
De gemeente reageerde met de volgende tweet:

@hardscanner Wij willen graag een fietsronde maar wij zijn niet de organisator. De Coureursclub is leidend. Daarna stemmen we samen af. TC

 Twitter

Op 21 oktober dit jaar maakte maakte de organisatie bekend vergaande ambities te hebben om een profronde een ’s Hertogenbosch te organiseren.  Vrijwel direct tweette HDCC dat het een prachtige koers zou worden met de start en finisch in het centrum van de stad. Maar al snel werd duidelijk dat de organisatie de ambitie om een koers net na de Tour de France te organiseren moest laten varen. Vervolgens richtte men zich op een koers na de voorjaarsklassiekers, dus in mei of juni. Het viel echter niet mee om een geschikte datum te vinden en was zelfs nog maar de vraag of de koers in 2012 gehouden kon worden. op 21 december tweette de organisatie dat de profkoers in Den Bosch er definitief niet komt.

Meer lezen: