Na ruim 1000 kilometer op de teller en een uurtje foto’s maken ben ik nu in de gelegenheid tot het schrijven van een uitgebreide review. Ik zal de verschillende foto’s allemaal kort toelichten en daarbij mijn ervaring met de verschillende onderdelen met jullie delen.

Foto0108_2Foto0118
Tot voor kort kende ik Raleigh amper en stond het ook niet in mijn rijtje met favoriete fietsmerken. Naar mijn mening is er op internet vrij weinig echt objectieve informatie te vinden over dit merken. De enige informatie die ik heb gevonden stond op wikipedia.

Foto0114Shimano Shifters

Heeft een Raleigh frame en is wat betreft remmen en versnellingen afgemonteerd en een Shimano Deora XT set.

Shimano ShiftersShimano Schijfremmen

Het zadel is geleverd door Selle Italia en de fietscomputer is een Cateye Velo 5. Verder heeft de fiets twee Racing Ralph wedstrijd banden van Schwalbe. De voorvork is van Rock Shox. De Dart 2 heeft een flinke veerweg en is uitrust met een remote lockout.Verder is op de onderstaande foto ook de sensor van de Cateye Velo 5 te zien.

Voorvork Voorvork Lockout

Ik ben zeer tevreden over deze fiets, het schakelen gaat zeer soepel en ik heb tot nu toe nog geen grote problemen gehad. Enige minpunt is dat de zadelpen de neiging heeft om wat te zakken tijdens een lange fietstocht.

De Raleigh Team ATB voor een prijs van 699 euro alleen beschikbaar bij alle Biketotaal vestigingen.