In het verleden heb ik veel problemen gehad met de rem en versnellingskabels van mijn fiets. Na een tijdje werden de leidingen droog en begonnen ze te barsten. Het gevolg hiervan is dat kabels beginnen te roesten en knikken met alle gevolgen van dien. Om dit euvel bij mijn nieuwe fiets te voorkomen ben ik op zoek gegaan naar verschillende oplossingen.

Uit geheel onverwachte hoek kreeg ik een erg goede tip: vaseline wonderen doet. Door de rem- en versnellingskabels van je fiets in te smeren en vaseline voorkom je dat ze uitdrogen. Na een flinke mountainbiketocht kan het overigens zijn dat stof en zand aan de vaseline blijft plakken. De vaseline kan verwijderd worden met een droge doek. De kabel ziet er daarna uit alsof er nooit iets mee gedaan is. Vervolgens kan er weer een nieuw laagje vaseline op de kabel aangebracht worden.