Vandaag in BNN Today beweerde Erben Wennermars dat Robert Geesink na zijn overwinning in de Ronde van Californië weer helemaal terug is. Hij straalt weer zelfvertrouwen uit en zou nu zo de Ronde van Zwiterland ook mee kunnen pakken. Wennemars tipte hem zelfs voor een aantal overwinningen in de Ronde van Frankrijk. De Achterhoeker twitterde zelf na zijn overwinning het volgende:

Damn, forgot to tweet: I’ve won!!! Yes! Very happy man right now! A lot of hard work pays off! Tomorrow last day #ATOC Good night/day!

Verder gaf hij aan zich heel erg goed te voelen en dat is wel wat anders dan zijn gevoelens in de Tour de France van vorig jaar.  Toen eindigde op het een 33e plaatst terwijl hij zijn hele seizoen had ingericht op een hoge eindklassering in de belangrijkste ronde van het jaar. Dit jaar heeft hij een zelfde strategie en hopelijk gaat het dit jaar beter. Het verlies van zijn vader is weer een jaar verder weg en Robert is zelf alweer een jaar ouder.  Misschien is hij als wielrenner rijper geworden en klaar voor een podiumplaats. Hoe hij zich echt ontwikkeld heeft zullen we gaan zien in de Ronde van Zwiterland(vanaf 9 juni) en op het NK in Kerkrade(24 juni).