Afgelopen woensdag was ik vrij en was het heerlijk weer. Ik besloot daarom een mooi rondje te maken in de richting van Eindhoven Airport.
Het is 12 uur als ik vanuit huis in de richting van Eindhoven vertrek. Ik heb een stevige wind in de rug en boven hangt slechts een enkele slierterige wolk. Zonder al teveel medeweggebruikers raas ik door Vught en rijd al snel op de weg langs de A2. Met snelheden rond de 33 kilometer per uur fiets ik over het strakke asfalt richting Boxtel.

Net voor Boxtel rijd ik door een bosachtige omgeving en kom ik langs het Bezoekerscentrum van het groene woud. Vervolgens schiet ik door Boxtel richting Best.

Net voor Eindhoven Airport zie ik het eerste vliegtuig al overvliegen met veel lawaai. Ik fiets rustig verder langs het kanaal en vervolgens (heel toepasselijk) langs de spottersweg.

Op de parkeerplaats die uitkijkt op de start- en landingsbaan stop ik even. Ondanks het feit dat de temperatuur onder de 20 graden is voel ik de zon branden op bij vochtige huid. Op enkele honderden meters van de parkeerplaats zie ik de  vliegtuigen van Ryanair en Wizz Air taxiën.

vliegtuigen Eindhoven Airport

Na een minuut of 5 stap ik weer op mijn fiets en rijd richting de vertrek- en aankomsthal. Vervolgens rijd ik achter het vliegveld langs over de Landsardseweg. Ik passeer een legerkazerne en een kartbaan en zie ik in de verte een Chinookhelicopter.

Via Wintelre, Oosterbeers, Oirschot en Spoordonk fiets ik vervolgens naar huis. Door een fikse tegenwind zakt mijn gemiddeld snelheid wel een stuk naar beneden en kom ik thuis met een gemiddelde van net iets boven de 27 kilometer per uur. Ik moet flink wat kracht zetten op mijn pedalen en voel dat in mijn bovenbenen. Met een afstand van 80 kilometer heb ik toch een lekker rondje gemaakt.


Grotere kaart weergeven