Vandaag heb ik bij een temperatuur van ongeveer 4 graden en een laagstaande winterzon een mooi rondje gemaakt door de polders ten oosten van ’s Hertogenbosch. Het was prachtig om weer voor het eerst sinds lange tijd over de dijken langs de Maas en de polders tussen mijn woonplaats en Oss te fietsen.

Rond 1 uur in de middag vertrok ik vanuit huis richting Empel. Vervolgens ben ik over de winterdijken langs de Maas richting Het Wild gereden. Aldaar heb ik een bocht gemaakt naar het zuiden om vervolgens door stille polders met alleen het geruis van de wind in mijn oren naar Kruisstraat te rijden. Vervolgens maakt ik in dit gehucht een bocht naar het oosten om richting Nuland te rijden. Vervolgens ben ik via Berlicum langs de Zuidwillemsvaart de stad weer ingereden, naar huis.

Na 43 kilometer en 2000 kilocalorieën stapt ik thuis weer van mijn fiets voor een warme douche. Want fietsen bij een temperatuur van ongeveer 4 graden is zeker niet warm, en morgen en de komende week wordt het nog veel kouder.