Na bijna een maand niet op de fiets te hebben gezeten heb ik vandaag weer de motivatie gevonden voor een klein rondje op mijn mountainbike. Ik heb een kleine ronde gemaakt over de Vughterheide en dat was echt weer even wennen. Na een smeerbeurt was mijn mountainbike weer klaar om de weg op te gaan. Ik was er echter nog niet aan toe gekomen om mijn normale banden terug te plaatsen dus ik besloot mijn rondje te rijden op mijn Geax Tattoo Light(een semi-slick strandband). Bij vertrek wist ik dus dat ik moest uitkijken en dat ik minder grip zou hebben.

Het eerst stuk door het mulle zand ging prima, ik voelde alleen aan mijn benen dat ik al enkele weken niks gedaan had. De brede strandbanden baanden zich prima een weg door het mulle zand en over de onverharde paden. Het werd pas moeilijk op de modderige stukken en in scherpe bochten. Door het ontbreken van de noppen gleed ik op deze stukken weg, gelukkig ben ik niet gevallen.

Na iets meer dan een half uur fietsen door het zand en over de heide besloot ik huiswaarts te keren. En na een kwartiertje fietsen kwam ik weer thuis aan om op Sporza te zien hoe de profs zich in de Druivencross een weg door het zand baande. De Druivencross van Overijse werd gewoon door Sven Nijs.