Vandaag is het na 3 dagen Giro d’Italia in Denemarken een rustdag. De rennens hebben tijd om te wennen aan het Italiaanse weer en de vrachtwagens met materiaal om naar Verona te rijden. Een uitgesproken kans om eens terug te kijken op de eerste drie dagen.

De eerste drie dagen van deze Giro d’Italia bestonden uit een tijdrit van ruim 8 kilometer en twee vlakke etappes op het vaste land van Denemarken. De uitslag van de eerste dag kan iets zeggen over de uitslag van morgen. Welke ploeg heeft de beste tijdrijders en kunnen we een verrassing verwachting. De uitslag van de eerste twee etappes in lijn zegt iets over de vorm van de sprinters in het peleton.

Afgelopen zaterdag tijdens de tijdrit deed de ploeg van Garmin-Barracuda het erg goed met 5 renners in de top 20. Deze ploeg maakt morgen in Verona een goede kans op de winst. De andere ploegen hebben niet zoveel overmacht als Garmin laten zien.

Afgelopen zondag won Mark Cavendish de massaspring met groot krachtvertoon. Theo Bos viel in de bocht en Mark Renshaw kon het niet afmaken. Rabobank heeft dus niet echt een goede start kunnen maken. De drager van de roze trui, Taylor Phinney wist zijn leiderpositie te behouden.

In de derde etappe in Denemarken gingen zowel Cavendish als Phinney hard tegen de grond in de eindsprint. De Australiër Matthew Goss wist vervolgens de sprint te winnen. Phinney behield zijn roze trui en neemt deze dus mee naar Italië.

Goss kan ik de komende dagen misschien nog wel een etappe winnen. Van Cavendish kan dat niet met zekerheid gezegd worden. Op Twitter postte hij als een foto van de grote schaafwonden op zijn dijbeen. Het is aan Garmin-Cervelo om de roze trui te behouden. Of dat gaat lukken is echter maar de vraag. De Giro d’Italia wordt immers in de bergen besloten.