Na 2000 kilometer ervaringen opdoen vind ik het tijd voor een uitgebreide productreview van de Scott Speedster 20.  De Scott Speedster 20 is al eerder ter sprake gekomen in een uitgebreide productbespreking met 21 racefietsen

Shimano 105 achterderailleurScott Speedster 20

Na lang zoeken, praten in fietsenwinkels en wikken en wegen ben ik uiteindelijk in januari van dit jaar overgegaan op de aanschaf van de Scott Speedster 20. Een mooie middenklasser racefiets met een Shimano 105 groep en een opbouw van het eigen merk van Scott. Al met al is het een prachtige fiets die waar biedt voor zijn geld.

Scott Speedster 20 cockpit Scott Speedster 20 voorkant

Inmiddels heb ik met deze fiets de nodige heuvel(op de Veluwe) en kasseistroken bedrongen. Tijdens al deze ritjes hield deze fiets zich goed. Daarbij moet ik wel zeggen dat er na ongeveer 1000 kilometer speling is ontstaan op de achteras, maar deze is goed verholpen door mijn fietsenmaker. Daarnaast heb ik ook nog kleine problemen gehad met mijn freewheelbody. Over het algemeen bekeken betreft het een zeer  goede fiets die je voor ongeveer 1100 euro al in huis hebt staan, een bijzonder goede prijs- kwaliteitsverhouding dus.

Afwerking

De Scott Speedster 20 heeft een aantal luxe extra’s die op andere fietsen binnen deze prijsklasse(900 tot 1300 euro) vaak ontbreken. Zo loopt de remkabel door de bovenbuis en lopen de versnellingskabels door de onderbuis. Daarnaast is deze fiets uitgerust met een volledige Shimano 105 groep, veel fabrikanten kiezen er immers vaak voor om onderdelen te mixen.

Scott Speedster 20 kabels Scott Speedster 20 kabels

Daarnaast is de vorm van het frame gebaseerd op het topmodel van Scott; de Foil.

Opbouw:

Frame: SCOTT Speedster Double Butted 6061 Alloy, Aero shape (aluminium)
Voorvork:Scott Speedster (carbon)
Headset: Pro
Stuurpen: FSA
Stuur: Syncros Road Series
Zadel: Syncros Road Series
Zadelpen: Syncros Road Series

Shifters: Shimano 105 zwart
Voorderailleur: Shimano 105 zwart
Achterderailleur: Shimano 105 zwart
Cassette: Shimano 105 zwart
Remmen: Shimano 105 zwart
Crankstel: Shimano 105 zwart

Wielen: Syncros Race 28″ Aero Profile
Banden: Schwalbe Lugano

Meer lezen: